www.dnipr.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті?

Архів публікацій
Дніпровський район >> Новини
На ІV Всеукраїнському фестивалі «Пісні, народжені в АТО» виступатимуть бійці з передової – Валентин Резніченко
Версія для друку Написати листа
Вже 28 червня у Дніпрі пройде ІV Всеукраїнський фестиваль «Пісні, народжені в АТО». На сцені літнього театру парку ім. Шевченка виступатимуть талановиті бійці з різних куточків України й хлопці з передової. Нині триває прийом заявок. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Воєнна пісня завжди підіймала моральний дух військових. Фест «Пісні, народжені в АТО» відродив цей жанр в українській музиці і за три роки став справжнім явищем у національній культурі. Авторськими піснями учасників фесту заслухуються бійці на передовій. Композиції лунають у телефонах, хлопці обмінюються записами. Для них такий фестиваль – немов підтвердження: про них пам’ятають, їх підтримують», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Учасники фесту минулих років Сергій Бойко та Олександр Клец вирушили на фронт у пошуках нових талантів. Згадують, три роки тому фестиваль починався саме з відбору записів пісень із передової.

«На передку важко шукати музикантів. Там ті, хто вміє, перш за все, добре стріляти, а не співати, – підкреслив лауреат фесту Олександр Клец. – Та навіть війна не завада тим, хто має творчу жилку. Знайшли молодого харизматичного хлопця. Він сам не пише, проте добре грає і співає. Планує виступити на фестивальній сцені».

Один із бійців передав Сергію Бойко власні вірші, написані просто на передовій. Незабаром, можливо, вони пролунають у виконанні учасників фесту.

«Приїхали до хлопців не з порожніми руками. Привезли диски із записами лауреатів минулих років. Вони розійшлися «на ура». А ще – сувеніри та малюнки від дітлахів Томаківської школи. Браслетки, ліхтарики, шкарпетки – бійці дуже цінують такі «живі» подарунки. Адже завдяки ним мають зв’язок з мирним життям», – сказав Олександр Клец.

Хлопці виступили з піснями у двох бригадах. Загалом дали 33 концерти. Разом із ними авторські композиції виконав волонтер із Дніпра Андрій Батозьський. Він планує вперше взяти участь у фесті.

ІV Всеукраїнський фестиваль «Пісні, народжені в АТО» пройде 28 червня у Дніпрі, в літньому театрі парку ім. Шевченка.

Відкриття – о 17:00. Вхід вільний.

Аби стати учасником, необхідно подати заявку або звернутися до управління з питань учасників АТО Дніпропетровської ОДА за адресою: м. Дніпро, пр. О. Поля,1.

Заявки приймаються до 15 червня.

Подробиці – за телефоном 068 6798961.


На ІV Всеукраїнському фестивалі «Пісні, народжені в АТО» виступатимуть бійці з передової – Валентин Резніченко
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор



File Attachment Icon
ATTQIRCX.jpg