www.dnipr.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті?

Архів публікацій

Боротьба з “конвертом”
Версія для друку Написати листа
З січня 2017 року розмір мінімальної заробітної плати становить 3200 гривень. Такий крок Урядом зроблено для детінізації бізнесу, збільшення податкових надходжень, поповнення бюджету Пенсійного фонду та посилення соціального захисту працюючих громадян.

Всі розуміють, що не кожний роботодавець у змозі сплачувати підвищену зарплату, та передбачають, що почнуться відповідні дії малого бізнесу, а саме-перевод працівників на скорочений робочий тиждень та звільнення.

Щоб цього не відбулось, в Уряді розроблено механізм контролю, який буде мотивувати роботодавців дотримуватись вимог законодавства. Цей механізм ще в стадії розробки, але вже зараз відомо, що порушників чекають перевірки та великі штрафи.

На теперішній час працює міжвідомча робоча група з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці, яку очолює Віце-прем`єр-міністр України Павло Розенко.

На рівні областей в складі робочих груп працюватимуть представники фіскальної служби, держслужби з питань праці та Пенсійного фонду. На Пенсійний фонд покладено функцію моніторингу відомостей реєстру застрахованих осіб, що містять ознаки використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю та надання переліку порушників до служб, які реагуватимуть на протизаконні дії роботодавців.

Додаткові повноваження отримали органи місцевого самоврядування, а саме-надана можливість перевіряти комунальні та приватні підприємства, бо відрахування із заробітної плати це дохідна частина не тільки Пенсійного фонду, а і місцевих бюджетів. Виконавчі органи здійснюватимуть контроль за дотриманням норм законодавства про працю та застосовуватимуть штрафи за їх порушення.

Але вже зараз зрозуміло, щоб вивести бізнес з тіні, потрібні комплексні дії-пенсійна та судова реформа, лібералізація трудового законодавства, сприятливе середовище для ведення бізнесу, оскільки без цього ми всі знову повернемось до “конверта”.


Ісаєва Л.О.,
начальник відділу платежів
до пенсійної системи
та контрольно-перевірочної роботи
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор