www.dnipr.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Субота, 20 квітня 2024 року
Що нового на сайті?

Архів публікацій

Які зміни чекають Пенсійний фонд України у 2017 році
Версія для друку Написати листа
Прем`єр-міністр Володимир Гройсман презентував проект Середньострокового плану пріоритетних дій уряду на період до 2020 року, який базується на п`яти основних завданнях, головним серед яких є реформування системи соціального захисту і подолання проблем в частині наповнення бюджету Пенсійного фонду.

Вже зроблено важливий крок для виконання визначених пріоритетів, а саме - з січня 2017 року розмір мінімальної заробітної плати становить 3200 гривень.

На нараді під головуванням Віце-прем`єр-міністра України Павла Розенка “Про підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року”, яка відбулась 29 грудня 2016 року, надано доручення головам обласних держадміністрацій утворити робочі групи при районних державних адміністраціях та міськвиконкомах, включивши до них представників органів Пенсійного фонду. На засіданнях таких груп пріоритетними визначити питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в цій частині.

Другим кроком в поліпшені ситуації став перерозподіл розподілення єдиного внеску на соціальне страхування між трьома Фондами (відсоток перерахування внеску на страхування на випадок безробіття зменшено з 7,2 до 6,4%, на страхування у зв`язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку на виробництві зменшено з 14,3 до 11,1%, а на пенсійне страхування збільшено з 78,6 до 82,5%).

Крім цього з 1 січня 2017 року скасовано 2% збір на обов`язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі іноземної валюти фізичними особами, що, за висновками експертів з питань публічних фінансів, надасть можливість вивести з тіні близько 1 млрд доларів. Бо ці кошти утримувались з покупця валюти, але, в деяких випадках, не доходили до держави.

Такі ініціативи Уряду нададуть можливість отримати додатковий ресурс, який буде використано для збалансування бюджету Пенсійного фонду. Необхідно зробити так, щоб Фонд перестав бути дотаційним, а пенсії зросли суттєво.

Важливо, щоб роботодавці та фізичні особи-підприємці зайняли активну громадянську позицію, а не переймались лише своїми прибутками, бо нікого в майбутньому не мине пенсійний вік.
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор