www.dnipr.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Вівторок, 23 квітня 2024 року
Що нового на сайті?

Архів публікацій

Відновлення і зміцнення страхових принципів
Версія для друку Написати листа
Головне завдання пенсійної реформи на сучасному етапі - відновити справедливість у пенсійній системі, зробити так, щоб людина, яка протягом життя чесно сплачувала внески до Пенсійного фонду, мала гідну пенсію. Але все це потребує фінансової стабільності пенсійної системи.

Всі законодавчі рішення, які приймаються стосовно пенсійної реформи, стали більш реалістичними, детально продуманими, прорахованими та мають суспільну підтримку.

Саме такий пакет рішень напрацьовується зараз в Уряді, а фахівці Пенсійного фонду беруть активну участь у цьому процесі. Основою проекту пенсійної реформи у будь-якому разі буде відновлення і зміцнення страхових принципів. І насамперед-посилення прямої залежності пенсійних виплат від трудового внеску.

Можливо, реформою будуть розчаровані ті, хто легально не працював, не сплачував внески або має великі перерви у страховому стажі. І навпаки. Результатами реформи мають бути задоволені люди, які сумлінно виконували свої обов`язки перед солідарною пенсійною системою.

Рішення про підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень прийнято свідомо, адже Уряд прагнув стимулювати вихід бізнесу з “тіні”. І, навіть зараз, можна сказати — ця стратегія працює.

У 2017 році почала рости кількість платників ЄСВ та застрахованих осіб-найманих працівників. Якщо станом на 01.01.2017 року кількість фізичних осіб-підприємців, що перебувають на обліку в Дніпровському районі, складала 4969 громадян, то вже станом на 01.03.2017 року вона зросла до 5077. І навпаки, зменшилась чисельність підприємців, яки припинили діяльність, з 302 у січні до 122 у лютому 2017 року.

Поповнюється бюджет Пенсійного фонду (надходження єдиного соціального внеску від платників Дніпровського району у лютому 2017 року збільшились на 21 відсоток в порівнянні з лютим 2016 року).

Крім цього, за даними податкової інспекції Дніпровського району за січень-лютий 2017 року легалізовано 223 робочих місця, а додаткові надходження від легалізації склали майже 157 тис. грн.

Спеціалісти Пенсійного фонду і надалі братимуть активну участь у забезпеченні широкої громадської підтримки реформи.
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор